MAIA SHARP – MERCY RISING

Artiest info
Website
facebook

Label: Crooked Crown

credits: John Partipilo

De Amerikaanse zangeres en songschrijfster Maia Sharp werd in Central Valley, Californië geboren en trok met haar ouders naar Los Angeles toen ze amper vier jaar oud was. In 2019 verhuisde ze naar Nashville waar ze bij muziekkenners eerder bekend werd als leverancier van country- en popsongs voor andere artiesten. Zo werden haar liedjes in het verleden al opgenomen door o.a. Bonnie Raitt, Cher, Lisa Loeb, Trisha Yearwood, Paul Carrack en Art Garfunkel.

Zelf heeft ze echter ook al acht albums opgenomen met het in 1997 verschenen “Hardly Glamour” als debuutplaat en het in 2015 verschenen album “Dash Between The Dates” als laatste officiële release. Daarnaast vormt ze ook de helft van het duo ‘Roscoe & Etta’ waarmee ze samen met Anna Schulze recent nog twee platen heeft opgenomen.

Met het splinternieuwe album “Mercy Rising” keert ze echter terug op het voorplan als soloartieste. Twaalf eigen composities vormen de tracklijst van deze plaat die in de ‘Resistor Studio’ in Nashville werd opgenomen met studio-eigenaar en opnameleider Joshua Grange, bekend van zijn werk met Sheryl Crow en Lucinda Williams. De meeste van deze songs werden door Maia Sharp gecomponeerd in een samenwerkingsverband met collega-componisten zoal Mindy Smith, Emily Kopp, Park Chisolm, PJ Pacifico, Thomas Finchum, Cyd Greenwood, Noah Guthrie, Gabe Dixon en haar duo-partner Anna Schulze. Enkele van hen spelen of zingen ook zelf mee op één of meerdere liedjes.

Op de video bij dit verhaal kunt u in uitgesteld relais deel uitmaken van de albumreleaseshow die Maia Sharp begin mei 2021 heeft gegeven en waarbij ze heel wat van de nummers uit deze nieuwe plaat “Mercy Rising” live heeft gebracht. In meerdere songs op dit album gaat ze de persoonlijke toer op en verhaalt ze over haar eigen emoties en levenservaringen. Bij onze favoriete nummers uit deze plaat rekenen we naast de knappe titeltrack ook de ballads en break-up songs “Nice Girl”, “When The World Doesn’t End” en “Whatever We Are”, maar ook het emotionele “Missions” en de als bonustrack toegevoegde song “Always Good To See You” kunnen ons zeer bekoren. Het in een mix van country, blues en rock gebrachte uptemponummer “Junkyard Dog” is de enige vreemde eend in de bijt op dit overigens uitstekende nieuwe album van Maia Sharp.

(valsam)